search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:20
MENU CLOSE

Βιασμός 16χρονης στη Ρόδο: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι

31.12.2020 19:01
Βιασμός 16χρονης στη Ρόδο: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι - Media

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης στη Ρόδο, μετά από ομόφωνη απόφαση Aνακρίτριας και Eισαγγελέως.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο 15χρονος ελεύθερος χωρίς όρους.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, τις κατηγορίες του βιασμού και της συνέργειας σε βιασμό που τους αποδίδονται οι δύο ανήλικοι 16 και 15 ετών, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από την υποβολή μηνύσεως εις βάρος τους και εις βάρος ακόμη δύο ατόμων ηλικίας 17 και 21 ετών, από την μητέρα μιας 15χρονης.

Οι τελευταίοι δύο, όπως έγραψε η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», δεν συνελήφθησαν.

«Εκείνη με προσέγγισε ερωτικά»

Ο καταγγελλόμενος για βιασμό 16χρονος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Μανώλη Κουτσούκο, δεν παρέκκλινε από τα όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικώς.

Υποστήριξε ότι γνώρισε την 15χρονη το περασμένο καλοκαίρι στην Ιαλυσό από έναν φίλο του και συμμαθητή της. Ήταν, όπως είπε, με μια άλλη παρέα στην οποία ήταν και ένα άτομο με τον οποίο, όπως έμαθε, είχε σχέση. Είχε στείλει, όπως είπε, ένα μήνυμα στον συμμαθητή της και του είπε ότι τους περιμένει στο χωριό και πήγαν και οι τέσσερεις εκεί.

Ισχυρίζεται ότι εκείνη τον προσέγγισε ερωτικά και ότι δεν ήταν κοντά τους οι φίλοι του.

Αρνείται κατηγορηματικά ότι την βίασε και διατείνεται ότι μάλλον φοβήθηκε γιατί άκουσε συνομιλίες. Ισχυρίζεται ότι ο σύντροφός της ζήλεψε και είπε όσα είπε στην μητέρα της.

Zήτησε να εξεταστεί ο φίλος και σύντροφος της ανήλικης, επεσήμανε ότι δεν συνάδει με την λογική ο βιαστής να μεταβαίνει σε ερωτικό ραντεβού έχοντας μαζί του προφυλακτικό, τονίζοντας ότι δεν είναι λογικό να είχε εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο να σκίσει την συσκευασία ενός προφυλακτικού, να το φορέσει και στον χρόνο αυτό η 15χρονη δεν μπορούσε να αποχωρήσει από τον χώρο του μαρτυρίου της.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιατροδικαστική έκθεση της φερόμενης ως θύματος τονίζοντας ότι φέρει παλαιότερη διακόρευση και περαιτέρω δεν φέρει καθόλου ίχνη άσκησης βίας στο σώμα της.

Τι υποστήριξε ο 15χρονος

Ο 15χρονος με την σειρά του παρουσία του συνηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη, αρνήθηκε την τέλεση του αδικήματος της συνέργειας σε βιασμό.

Επικαλέστηκε συνομιλία με μηνύματα που είχε με την φερόμενη ως θύμα από την οποία προκύπτει ότι κανόνισαν την συνάντησή τους ενώ στην συνομιλία επαναλάμβανε διαρκώς πόσο πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στην συνάντηση ο 16χρονος φίλος του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κατηγορούμενο για βιασμό.

Στις συνομιλίες, όπως ισχυρίστηκε, η 15χρονη απαντάει με παράπονο ότι ο 16χρονος «την σνομπάρει» και δεν διαβάζει καν τα μηνύματά της. Ο 15χρονος υποστηρίζει ότι δεν καταλείπεται οποιαδήποτε αμφιβολία για την απόδειξη του έκδηλου ερωτικού ενδιαφέροντος από την 15χρονη για τον 16χρονο.

Για την επίμαχη ημέρα, διατείνεται ότι έδωσαν ραντεβού στην στάση του λεωφορείου στον δρόμο που οδηγεί στην Φάτνη της Σαλάκου. Εκεί επιβιβάστηκε στο δίθυρο αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν κι εκείνοι και κατά την διαδρομή, όπως είπε, δεν σταμάτησε να πειράζει τον 16χρονο. Όταν έφτασαν στον χώρο μπροστά από την Φάτνη της Σαλάκου στη Ρόδο, απομακρύνθηκαν με σκοπό να απομονωθούν, μπαίνοντας σε ένα από τα σπιτάκια.

Δέκα με δεκαπέντε λεπτά μετά την απομάκρυνσή τους και ενώ οι υπόλοιποι περπατούσαν αδιάφορα στην περιοχή, η βόλτα τους, τους οδήγησε έξω από το σπιτάκι. Φτάνοντας εκεί, βγήκαν έξω από το σπιτάκι. Εν συνεχεία η 15χρονη μετέβη μαζί τους έως το αυτοκίνητο πήρε την ζακέτα της την οποία είχε αφήσει εκεί και έφυγε, αφού τους καληνύχτισε.

Υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, δεν αντιλήφθηκε καμία πράξη βίας εκ μέρους του συγκατηγορούμενού του και καμία ένδειξη δυσφορίας εκ μέρους της 15χρονης προς αυτόν.

Mε ομόφωνη απόφαση Aνακρίτριας και Eισαγγελέως ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο 15χρονος ελεύθερος χωρίς όρους.

Η καταγγελία της μητέρας της 16χρονης

Θυμίζουμε ότι την 29η Δεκεμβρίου 2020 το απόγευμα παρουσιάστηκε ενώπιον αστυνομικών της ζώνης ευθύνης του ΑΤ Ιαλυσού η 35χρονη μητέρα της ανήλικης και υποστήριξε ότι την 28η Δεκεμβρίου και κατά τις 23.30 δέχτηκε ένα μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της που της, ζήτησε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα.

Την 29η Δεκεμβρίου το πρωί συναντήθηκαν πράγματι και εκείνος της έδειξε μηνύματα που του έστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ και τον ενημέρωνε ότι στην Φάτνη της Σαλάκου 4 νεαροί ηλικίας από 16 έως 18 ετών την επιβίβασαν σε όχημα, που οδηγούσε ο ένας, χωρίς την θέλησή της, την έκαναν βόλτες κι αφού στάθμευσαν σε χώρο στάθμευσης της Φάτνης εξήλθαν και ο ένας, μαθητής της Β’ Λυκείου την ώθησε σε μια παράγκα και την βίασε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ την τραβούσε στην παράγκα το παιδί επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της και ότι ο 16χρονος της πήρε το τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση αλλά και ότι οι άλλοι 3 ανήλικοι παρακολουθούσαν τον συμβάν και δεν τον σταμάτησαν.

Η ανήλικη κόρη της, όπως είπε, έφυγε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και στον δρόμο συνάντησε δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας εξάδελφος της, που την βοήθησαν να φτάσει στην οικία της.

Η ανήλικη, κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου και επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και ότι ο ένας πράγματι την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο χωρίς να την χτυπήσει.

Πήγαν βόλτα, όπως είπε, και ο ένας την πείραζε στο πόδι. Επέστρεψαν, όπως είπε, στην Φάτνη και βγήκαν από το αυτοκίνητο και έφυγε με τον 16χρονο για να μιλήσουν και του έκανε παράπονα για την συμπεριφορά του μέσα στο αυτοκίνητο καθιστώντας σαφές ότι ήθελε μόνο να κάνουν παρέα.

Πήγαν στην καλύβα και εκεί, όπως είπε, ο 16χρονος επέμενε να μπει μέσα και την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη, ενώ οι φίλοι του, όπως διαπίστωσε, παρακολουθούσαν από το παράθυρο.

Έφυγε και επέστρεψε στην οικία της με την συνδρομή συγγενούς της και ενός φίλου της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19