27/05/2019 07:56:09

Αναβλήθηκε η δίκη των Pussy Riot

Αναβλήθηκε η δίκη των Pussy Riot - Media

Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot, λόγω διαφορών σχετικά με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος είχαν καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής των δύο ετών που τους επιβλήθηκε γιατί τραγούδησαν μέσα σε καθεδρικό ναό.

Η αναβολή ανακοινώθηκε μετά τη διαμαρτυρία μίας εκ των τριών γυναικών καθώς το αίτημά της να οριστεί νέος συνήγορός για την υπεράσπισή της δεν έχει ικανοποιηθεί.

«Δεν έχουμε σχεδόν καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η κρίση του δικαστηρίου. Το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η μείωση της ποινής σε έξι μήνες» δήλωσε πριν ξεκινήσει η δίκη ένας από τους συνηγόρους των τριών μελών του συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η 30χρονη, Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς και η 24χρονη, Μαρία Αλεκίνα, καταδικάστηκαν στις 17 Αυγούστου σε δυο χρόνια φυλακή για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.