search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Δεν χρειάζεται πανικός» λέει Κινέζος αξιωματούχος για τις μεταλλάξεις

01.01.2021 16:42
Κορωνοϊός: Χρησιμοποιεί την χοληστερόλη για να μολύνει τα κύτταρα (Video) - Media

 

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα επηρεάσουν την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο, το οποίο η Κίνα μόλις ενέκρινε για δημόσια χρήση, επισήμανε αξιωματούχος του τομέα ελέγχου των ασθενειών.

Το «πράσινο φως» έλαβε την Πέμπτη το εμβόλιο παρασκευής μιας θυγατρικής της υποστηριζόμενης από το κράτος εταιρείας Sinopharm, μια ημέρα μετά την είδηση ότι εμφανίστηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης του ιού που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν χρειάζεται πανικός», τόνισε ο αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, Τσου Γουενμπό, στην κρατική τηλεόραση.

Η μετάλλαξη δεν έχει κάποια προφανή αλλαγή

«Η μετάλλαξη, σε σύγκριση με προηγούμενες μεταλλάξεις…δεν έχει κάποια προφανή αλλαγή μέχρι στιγμής στην ικανότητά της να προκαλεί την νόσο», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, δεν έχει εντοπιστεί κάποια επίπτωση των μεταλλάξεων στην ανοσολογική επίδραση του εμβολίου.

Το νέο στέλεχος του ιού, το οποίο Βρετανοί επιστήμονες ονόμασαν «VUI – 202012/01», περιλαμβάνει μια γενετική μετάλλαξη στην ακίδα της πρωτεϊνης, που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη εξάπλωση του ιού.

Ο Τσου Γουενμπό υποστήριξε ότι η μετάλλαξη στην πρωτεϊνη του ιού δεν θα επηρεάσει την ευαισθησία των περισσότερων κινεζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, τα οποία στοχεύουν στα νουκλεϊκά οξέα του ιού, που φέρουν γενετικές πληροφορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:11