search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:18
MENU CLOSE

Φινλανδία: Πρώτο περιστατικό με παρενέργεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

02.01.2021 14:44
Φινλανδία: Πρώτο περιστατικό με παρενέργεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech - Media

H Υπηρεσία Φαρμάκων της Φινλανδίας δέχτηκε την πρώτη αναφορά για παρενέργεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, μια εβδομάδα μετά την έναρξη στην Ευρώπη της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, μετέδωσε σήμερα το φινλανδικό δίκτυο YLE.

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν το πρόγραμμα εμβολιασμού στο μπλοκ στις 27 Δεκεμβρίου, μια ημέρα αφού παρέλαβαν τις πρώτες προμήθειες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έπειτα από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Όταν υπάρξουν τουλάχιστον πέντε τέτοια περιστατικά, θα ανεβάσουμε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τον τύπο της αντίδρασης που εμφανίστηκε”, δήλωσε στο δίκτυο η επικεφαλής γιατρός της Υπηρεσίας Μάγια Καουκόνεν και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω των προσωπικών δεδομένων.

Ταυτόχρονα η ίδια επισήμανε ότι οι αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλης παρενέργειας πιθανόν να αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί σε εργαζόμενους στον τομέα υγείας στις πέντε μεγαλύτερες περιοχές της χώρας από πλευράς νοσηλευτικών εγκαταστάσεων–Ελσίνκι, Τούρκου, Τάμπερε, Κουόπιο και Ούλου–σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17