search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Με ξένα κόλυβα

04.01.2021 04:35

 

Το νέο επίτευγμα της ΝΔ έχει να κάνει με την μείωση των κρατικών επιδομάτων στους ανθρώπους που βρίσκονται στο όριο της φτώχιας και την στήριξη της ιδιωτικής φιλανθρωπίας. Προφανώς είναι ένα  νέο δόγμα της ιδεολογίας  του φιλελευθερισμού που εμείς οι αδαείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Μέσα στις γιορτές μία ωραία είδηση μονοπώλησε το ενδιαφέρον των πολιτών και όχι άδικα. Ο ιδιοκτήτης της Ταβέρνας Κρητικός στο Κερατίνη κ.  Καρκανοραχάκης μοίραζε μερίδες φαγητού σε όσους συμπολίτες μας  άστεγους και ανέργους  δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα  ένα πιάτο φαγητό.

Η πράξη του φιλότιμου ταβερνιάρη είναι πραγματικά συγκλονιστική αφού αφήνοντας πίσω τα δικά του προβλήματα μοίρασε απλόχερα βοήθεια και αγάπη σε όσους το είχαν ανάγκη.

Η συνέχεια όμως είναι πραγματικά προκλητική έστω και αν ο Ταβερνιάρης θεώρησε ότι ήταν υποχρέωση του να δημοσιοποιήσει την φιλανθρωπία του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία ενώ έχει κόψει τα επιδόματα από τους ανήμπορους έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός. Δηλαδή να μοιράσει φαγητό σε αυτούς που έκοψε τα χρήματα!!

Πόση ντροπή  και τι φαυλότητα !  Μια ολόκληρη κυβέρνηση να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την φιλανθρωπία ενός πολίτη για να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Θα μου πείτε δυο ψυγεία και 50 μαρούλια κάνουν πολύ λιγότερο απ όσα θα έδινε ασκώντας κοινωνική πολιτική το Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλωστε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου προσπάθησε πριν από τις γιορτές να μας πείσει ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  θα το λάβουν πολλοί περισσότεροι πολίτες απ όσους το έπαιρναν  επί  ΣΥΡΙΖΑ  .

 Η πρώην υπουργός κ.  Θεανώ Φωτίου αν μη τι άλλο φαίνεται ότι  στην αριθμητική είναι πολύ καλύτερη από την νυν υπουργό   .  «Επειδή τα νούμερα είναι αμείλικτα, να μας εξηγήσει η αρμόδια Υφυπουργός πώς γίνεται να αυξάνονται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ όταν το 2020, έτος πανδημίας, θα δαπανηθούν συνολικά 51,5 εκατ. κατά μέσο όρο μηνιαίως είπε η πρώην υπουργός και συμπλήρωσε:. Αυτό προκύπτει από τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος θα πληρώσει συνολικά 670 εκατ. το 2020-όπως ενέκρινε πρόσφατα – για 13 δόσεις του ΚΕΑ (συμπεριλαμβανομένου και του «δώρου» για τον μήνα Δεκέμβριο) .

Η κ. Φωτίου πρόσθεσε μάλιστα ότι :«Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πρώτους επτά μήνες του 2019, δηλαδή έως τον Ιούλιο που ανέλαβε η ΝΔ, δαπάνησε 55,7 εκατ. κατά μέσο όρο μηνιαίως. Συνολικά ολόκληρο το 2020, έτος πανδημίας, η ΝΔ δαπάνησε λιγότερα για τους ακραία φτωχούς απ’ ότι ολόκληρο το 2019. Αρνήθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά που δεν ενισχύθηκαν για την πανδημία με 400 ευρώ το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ το δεύτερο και εκατό ευρώ κάθε παιδί. Η τεράστια ύφεση στην οικονομία που παρουσιάζεται σήμερα και η ραγδαία φτωχοποίηση εδράζονται και σε αυτή την άρνηση. «

Αλλά τι πειράζει αν κανείς σε αυτή την χώρα δεν ασχολείται με τα πραγματικά νούμερα και την ουσία των πράξεων που μονοπωλούν το ενδιαφέρων των πολιτών.

Τα πλάνα και  οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη γέμισαν τα δελτία ειδήσεων και όλες τις εκπομπές. Ο πρωθυπουργός  έδειξε με « ξένα …κόλλυβα »το κοινωνικό του πρόσωπο αφού και μερίδες φαγητού μοίρασε και τον ιδιοκτήτη ενίσχυσε γiα να συνεχίσει το έργο του.

Η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη  είναι σημαντικό στοιχεία μιας κοινωνίας. Σοβαρότερο είναι ωστόσο να υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος – που μέσα απ όλες τις δομές του-  θα μπορεί να συνδράμει τους ανήμπορους , τους άστεγους , τους ανέργους πολίτες. Όσους έχουν ανάγκη.

Αλλιώς σύντομα θα αναβιώσει το αβγό του φιδιού….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55