search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Τέξας: Νεκρός και τραυματίες από επεισόδιο με πυροβολισμού σε εκκλησία

03.01.2021 18:42
Τέξας: Νεκρός και τραυματίες από επεισόδιο με πυροβολισμού σε εκκλησία - Media

 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εκκλησία Μεθοδιστών στην Winona του Τέξας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της πολιτείας, Greg Abbott, που επικαλείται το CNN.

Ένας ύποπτος συνελήφθη, ενώ δεν υπήρχαν άμεσα εκτιμήσεις σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης.

«Οι καρδιές μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τρομερή τραγωδία», ανέφερε. «Είμαι ευγνώμων στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ύποπτο», πρόσθεσε.

Ποιοι είναι οι Μεθοδιστές

Μεθοδισμός, σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι Χριστιανικό προτεσταντικό κίνημα μέσα στο οποίο εντάσσονται διάφορες εκκλησίες, οι οποίες όλες μαζί έχουν περίπου 70 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Δογματικά, οι Μεθοδιστές είναι κατά κύριο λόγο Αρμινιανιστές.

Ο Μεθοδισμός έχει τις ρίζες στο αναζωπυρωτικό κίνημα της Αγγλικανικής εκκλησίας, υπό τον Τζον Γουέσλεϋ. Αρχικά ο Γουέσλεϋ επιδίωξε απλά μια μεταρρύθμιση εντός της Αγγλικανικής εκκλησίας, μέσω της επιστροφής στο Ευαγγέλιο, όμως το κίνημα εξαπλώθηκε και σύντομα ένας σημαντικός αριθμός Αγγλικανών κληρικών έγιναν Μεθοδιστές.

Το κίνημα, μέχρι το θάνατο του Γουέσλεϊ το 1795, δεν αποτέλεσε ξεχωριστό δόγμα στην Αγγλία. Ο Μεθοδισμός είχε μια έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα, και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24