search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:35
MENU CLOSE

Αδ. Γεωργιάδης: «Νόμιμο» αλλά… ανεύθυνο το ταξίδι στο Ντουμπάι

04.01.2021 08:17
Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα λειτουργήσουν - Media

 

«Νόμιμο» αλλά «ανεύθυνο» το να ταξιδέψει κανείς στο Ντουμπάι για να κάνει χλιδάτο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο θέμα των «ταξιδιωτών» στο Ντουμπάι για τις μέρες των γιορτών, ο υπουργός είπε ότι είναι νόμιμο καθώς δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά στον αντίποδα θεωρεί πράξη μεγάλης κοινωνικής ανευθυνότητας το να μην μπορεί κάποιος να αντέξει χωρίς ρεβεγιόν για μια χρονιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πάντως δεν σχολίασε πώς είναι δυνατόν κάποιοι λιγοστοί εύποροι, επιχειρηματίες, “σελέμπτριτις” και άλλοι, να βρίσκουν τον τρόπο να ξεγλιστράνε έστω και νόμιμα, όπως υποστήριξε, για.. ξεφάντωμα στο Ντουμπάι, γυρνώντας πίσω με… κορωνοϊό, όταν εκατομμύρια συμπατριωτών τους προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με κλειστές επιχειρήσεις, αναστολές σύμβασης εργασίας, με ένα επίδομα αποζημίωσης που κι αυτό καθυστερημένα το εισπράττουν ή με το επίδομα ανεργίας που κι αυτοί μόλις ένας στους δέκα ανέργους λαμβάνει.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει έρθει ήδη στην Ευρώπη και είναι πολύ πιο φριχτό από το δεύτερο. Κατά συνέπεια κι αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα που διανύουμε, είπε πως πρώτο μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας και μετά θα ακολουθήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Άνοιγμα σχολείων με τα καλύτερα δεδομένα

Κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη, στόχος είναι να πάμε στο άνοιγμα των σχολείων με όσο το δυνατόν καλύτερα δεδομένα, αλλά διευκρίνισε πως το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου είναι στόχος της κυβέρνησης κι όχι ειλημμένη απόφαση και θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τος επόμενες μέρες ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι ψυχολόγου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των μαθητών, από την παρατεταμένη απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34