search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Ακάρ: «Η Ελλάδα γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα – Κάνει ότι μπορεί για να μας πιέσει»

04.01.2021 10:36
Ακάρ: «Η Ελλάδα γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα - Κάνει ότι μπορεί για να μας πιέσει» - Media

 

«Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

«Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε “ας καθίσουμε να συζητήσουμε” δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αρνείται την έναρξη των διερευνητικών επαφών

Σχετικά με τους S-400, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και πως «δεν μπορεί να παίρνετε το θέμα των S-400 ανάμεσα από εκατοντάδες θέματα και να επικεντρώνεστε σε αυτό».

«Θέλαμε τον FETO, τον δώσατε; Όχι. Οι S-400, δεν είναι επιλογή για μας, είναι ανάγκη. Τίθεται θέμα η ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε ότι «δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:58