search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43
MENU CLOSE

«Συναγερμός» από Καπραβέλο: Τα rapid test δεν «πιάνουν» τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό (Video)

04.01.2021 15:59
Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Περιφερειάρχης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα - Media

 

Την ανησυχητική αποκάλυψη ότι τα rapid test δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, έκανε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Νίκος Καπραβέλος, υπογράμμισε ότι χρειάζονται μοριακά τεστ για τον εντοπισμό και την ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε οσους έρχονται απο το εξωτερικό και ιδιατέρως από τη Βρετανία πρέπει να γίνονται PCR τεστ προκειμένου να ανιχνέυεται αυτό το στέλεχος.

Επίσης, τόνισε ότι είναι βιαστική κίνηση υψηλού ρίσκου το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου και εκτίμησε ότι αναμένει τρίτο κύμα πανδημίας τον Φεβρουάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ότιδήποτε ανοίγει ή κλείνει πρέπει να σχετίζεται με το τρίτο κύμα που αναμένεται το Φλεβάρη – Μάρτη. Άρα είναι υψηλού ρίσκου αυτή τη στιγμή που μπορεί να στοιχίσει σε πολλές ανθρώπινες ζωές να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν υπάρχουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43