search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Την Τετάρτη τα… σπουδαία από τον ΕΜΑ για τo εμβόλιο της Moderna

04.01.2021 19:20
Εμβόλιο Moderna: Εγκρίθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Αναμένονται οι παραλαβές - Media
 
Νέα καθυστέρηση στην έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Moderna κατά του SARS-CoV-2 από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, η οποία και συνεδρίασε τη Δευτέρα για το θέμα.
 
Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για την υπό όρους σύσταση έγκρισης του εμβολίου της εταιρείας Moderna θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΜΑ αναφέρεται ότι, «η συζήτηση της επιτροπής του EMA για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) για το εμβόλιο COVID-19 Moderna δεν έχει ολοκληρωθεί σήμερα. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021. Δεν θα εκδοθεί περαιτέρω ανακοίνωση σήμερα από τον EMA».
 
Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» για κυκλοφορία εμβολίου κατά του κορωνοϊού εντός της Ε.Ε. έχει δοθεί μέχρι στιγμής μόνο στις BioNTech-Pfizer, γεγονός που φαίνεται ότι προκαλεί ελλείψεις δόσεων και καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.
 
Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία αρχίζουν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της εταιρείας AstraZeneca, ταυτόχρονα με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38