search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Το …σίριαλ με τον Ιερώνυμο στην ορκωμοσία – Τελικά παρέστη σε ένδειξη «καλής θέλησης» (Photos)

05.01.2021 07:51
Το ...σίριαλ με τον Ιερώνυμο στην ορκωμοσία – Τελικά παρέστη σε ένδειξη «καλής θέλησης» (Photos) - Media

 

Το παρών έδωσε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό, σε “ένδειξη καλής θελήσεως”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από κύκλους της Εκκλησίας, μετά την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τις κλειστές εκκλησίες ενόψει των Θεοφανείων.

Τις προηγούμενες ώρες είχε ξεσπάσει μια μίνι… κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδας για τον εορτασμό των Θεοφανείων αλλά και την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αγνοήσει τις όποιες απαγορεύσεις και να λειτουργήσει τους ναούς ανήμερα των Φώτων. Μάλιστα η ΔΙΣ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ.

Σε μια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας ανακοίνωσε χθες πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία καθώς δεν είθισται να «ορκίζει υπουργούς»!

Ωστόσο σήμερα υπήρξε μια ανατροπή στο «σκληρό» σενάριο, καθώς τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αποφάσισε να παραστεί στο πρώτο γκρουπ της ορκωμοσίας, που είναι χωρισμένη σε τρία γκρουπ. Η αλλαγή αυτή συνιστά, κατά τους κύκλους της Εκκλησίας, “ένδειξη καλής θελήσεως” από μερους της…

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την Τετάρτη τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Εκπρόσωπος ΔΙΣ: «Κάνουμε ειρηνικό αντάρτικο»!

Mιλώντας πάντως το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας χαρακτήρισε το «αντάρτικο» της εκκλησίας ειρηνικό και ανέφερε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το αν θα πάει ή όχι ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία λέγοντας επανέλαβε πως «θεσμικά ο αρχιεπίσκοπος είναι υποχρεωμένος να παραστεί στην ορκωμοσίας του πρωθυπουργού, όλες τις άλλες ορκωμοσίες τις κάνει ο αρχιγραμματέας της ΔΙΣ». Στη συνέχεια πρόσθεσε βέβαια ότι «μπορεί (σ.σ. ο Ιερώνυμος) να αποφασίσει να πάει, αλλά δεν είναι μέσα στο τυπικό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:50