search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:49
MENU CLOSE

Τζόνσον: Στο σκληρότερο lockdown από τον Μάρτιο, μπαίνει η Αγγλία (Photos/Videos)

05.01.2021 07:58
Τζόνσον: Στο σκληρότερο lockdown από τον Μάρτιο, μπαίνει η Αγγλία (Photos/Videos) - Media

Σκούρα φαίνονται τα πράγματα στη Μεγάλη Βρετανία. Στη χωρα ισχύει σκληρότατο lockdown και οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο μία φορά την ημέρα για άσκηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ένα νέο πανεθνικό lockdown στην Αγγλία, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα σχολεία θα είναι κλειστά και όσοι θέλουν να βγουν από το σπίτι τους για άσκηση, θα μπορούν να το κάνουν μόνο μία φορά την ημέρα.

Αυτό για τουλάχιστον, τις έξι επόμενες εβδομάδες, έως τις 15 Φεβρουαρίου όσο θα διαρκέσει το τρίτο πανεθνικό lockdown.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου ενώ όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείσουν. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται για την εργασία τους, την αγορά τροφίμων και για ιατρικούς λόγους.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν την ερχόμενη Τετάρτη και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα ενώ τα μαγαζιά θα κατεβάσουν ρολά νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τη Δευτέρα, οι ιατρικοί αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησαν να προχωρήσει η κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση του Covid-19 στο υψηλότερο επίπεδό της, από 4 σε 5.

Εκριναν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος να κατακλυστούν οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης».

«Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το NHS μπορεί να χειριστεί μια περαιτέρω συνεχή αύξηση των περιστατικών και χωρίς περαιτέρω δράση, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να κατακλυστούν τα νοσοκομεία σε αρκετές περιοχές τις επόμενες 21 ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός, προτρέποντας μόνο όσους εξακολουθούν να χρειάζονται επείγουσα φροντίδα για άλλες ασθένειες να αναζητήσουν θεραπεία στα νοσοκομεία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:48