search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Γιατί ο Θεοδωρικάκος στην δήλωση αποχώρησης δεν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

05.01.2021 09:13

 

Μόνο έκπληξη δεν ήταν η αποπομπή του Τάκη Θεοδωρικάκου από το κυβερνητικό σχήμα, καθώς η σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε διαρκή σύγκρουση. Ο πρώην Υπουγός Εσωτερικών φαίνεται πως πλήρωσε και την ασυνεννοησία στο θέμα με τις μάσκες στα σχολεία, εκεί που όπως όλα έδειξαν  βγήκε «νικήτρια» η Νίκη Κεραμέως και κράτησε το πόστο της στην κυβέρνηση. 

Ο πρώην κορυφαίος υπουργός, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο μεταρρυθμιστικό του έργο στο υπουργείο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα στελέχη της αυτοδιοίκησης. Στην ανάρτησή του δεν έκανε καμία αναφορά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον έκανε Υπουργό. 

Σπανίζουν οι περιπτώσεις ένας Υπουργός που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα δεν ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό που τον επέλεξε. 

Στην ανάρτησή του στο facebook ο Τάκης Θεωδωρικάκος κάνει μια σύντομη αποτίμηση της θητείας του στο υπουργείο τονίζοντας ότι κατά τη θητεία του έγιναν 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος.

Η επιλογή του να μην αναφερθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη  δείχνει αν μη τι άλλο ότι η ρήξη των δύο ανδρών είναι ισχυρή και μάλιστα διαρκεί μεγάλο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανήκε και στον σκληρό πυρήνα του «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου. Στον καφέ δεν έμεινε για πολύ καιρό, καθώς ήρθε αρκετές φορές σε σύγκρουση με στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Πρωθυπουργό. 

Και η απομάκρυνσή του είναι πολιτικό θέμα διότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πρώην δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ από τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι και τις εθνικές εκλογές.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:35