28/02/2021 20:16:20

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο μετά την ορκωμοσία - «Γρίφος» η στάση Εκκλησίας και αστυνομίας στα Θεοφάνια

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο μετά την ορκωμοσία - «Γρίφος» η στάση Εκκλησίας και αστυνομίας στα Θεοφάνια - Media

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προέκυψε μετά την αλλαγή στάσης του αρχιεπισκόπου ο οποίος αρχικά, όπως είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, προτίθετο να μην παραστεί στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. 

Ωστόσο κρίσιμη θα είναι η αυριανή ημέρα, με μεγάλο ερώτημα να αποτελεί όχι τόσο η στάση της Εκκλησίας που όπως ανακοίνωσε θα κάνει δημόσιους αγιασμούς υδάτων, αλλά του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και της αστυνομίας. Θα δούμε εικόνες έντασης, προσαγωγών, επιβολής προστίμων κ.α. η η ΕΛΑΣ θα τηρήσει πιο διαλλακτική στάση;  

Συνεργασία με Εκκλησία

«Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ' αναθεωρήσει τη στάση της», τόνισε κατά τη συνέντευξή της η κα Πελώνη, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις λειτουργίες των Θεοφανίων παρουσία πιστών, παρά την αντίθετη απόφαση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αφού επιβεβαίωσε ότι πρόσθεσε ότι «καθένας θα πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτό ισχύει και για την Εκκλησία, η οποία πλήττεται και υπομένει τις συνέπειες της πανδημίας, όπως όλη η κοινωνία».

Η κυρία Πελώνη επισήμανε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας και αναγνώρισε ότι η Εκκλησία, από την πλευρά της, έχει επιδείξει σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση. Εξήγησε δε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή στο προϊσχύον καθεστώς περιορισμών βασίζεται στην ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα, εν όψει της προτεραιότητας που έχει δοθεί στο άνοιγμα των σχολείων και γι' αυτό όλοι πρέπει να συνεργαστούν γι' αυτό το σκοπό.

Ανέφερε τέλος ότι ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλώσεων έγινε προσπάθεια για συνεννόηση αντί επεμβάσεων της Αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.