search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:58
MENU CLOSE

Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση αιφνιδίασε τους ειδικούς

05.01.2021 14:04
Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση αιφνιδίασε τους ειδικούς - Media

 

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και τον αιφνιδιασμό της επιτροπής των ειδικών μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στο Mega ότι το θέμα των σχολείων τέθηκε υπό συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, ήταν συντηρητικοί στις αποφάσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα μόνο των δημοτικών. Το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα, πρόσθεσε.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι η επιτροπή αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς προηγήθηκε της συζήτησης της επιτροπής.

Για το άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Click away: Πιθανόν να λειτουργήσει

Για το θέμα του click away θα συζητήσουν εκ νέου, όταν θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το click away κατά περιοχές.

Κορονοϊός: Πολύ μεγαλύτερο το δεύτερο κύμα

Ακόμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός θανάτων λέγοντας πως το δεύτερο κύμα σε σύγκριση με το πρώτο ήταν πολύ μεγαλύτερο και πως το σύστημα υγείας επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση.

Επιπλέον, μίλησε για τα εμβόλια υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της διαθεσιμότητας πρέπει να λυθεί άμεσα και ευελπιστεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Lockdown: Η εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση

Τέλος για το ζήτημα των εκκλησιών, είπε πως πρέπει να λυθεί με διάλογο και πως η εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57