search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31
MENU CLOSE

ΣτΕ: Η εκκλησία δεν κατέθεσε προσφυγή για τις αυριανές λειτουργίες

05.01.2021 16:23
ΣτΕ: Η εκκλησία δεν κατέθεσε προσφυγή για τις αυριανές λειτουργίες  - Media

 

Δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή στο ΣτΕ από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανείων.

Επίσης η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω του COVID-19.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών.

«Γρίφος» η στάση Εκκλησίας και αστυνομίας στα Θεοφάνια

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προέκυψε μετά την αλλαγή στάσης του αρχιεπισκόπου ο οποίος αρχικά, όπως είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, προτίθετο να μην παραστεί στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. 

Ωστόσο κρίσιμη θα είναι η αυριανή ημέρα, με μεγάλο ερώτημα να αποτελεί όχι τόσο η στάση της Εκκλησίας που όπως ανακοίνωσε θα κάνει δημόσιους αγιασμούς υδάτων, αλλά του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και της αστυνομίας. Θα δούμε εικόνες έντασης, προσαγωγών, επιβολής προστίμων κ.α. η η ΕΛΑΣ θα τηρήσει πιο διαλλακτική στάση;  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:30