search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:02
MENU CLOSE

Παίζει με τις λέξεις ο Γεωργιάδης «για να τα μαζέψει» για τον… Άγιο Δημήτριο

05.01.2021 17:06
Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα λειτουργήσουν - Media

 

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την παραδοχή του ότι η κυβέρνηση η κυβέρνηση προτίμησε να τηρήσει τις παραδόσεις στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί είχαν ζητήσει lockdown, με αποτέλεσμα η συμπρωτεύουσα να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για παραποίηση των λόγων του, με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. Παίζοντας με τις λέξεις υποστηρίζει πως ουδέποτε αναφέρθηκε σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αλλά σε κάποιους λοιμωξιολόγους.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Συμπλήρωσε δε ότι «ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση». 

Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «το μόνο που έχω να πω στον κ. Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία χαρακτήρισε ανατριχιαστική. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είπε «ψέματα», όταν σε συνέντευξή του ανέφερε ότι δεν υπήρχαν εισηγήσεις για σκληρό lockdown στη συμπρωτεύουσα την περίοδο εκείνη, αλλά και για «εγκληματικές ευθύνες για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας».

«Η ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη, δεν μαζεύεται» σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος καλεί την κυβέρνηση αντί να ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ για το τι πρέπει να κάνει, ας κάνει το αυτονόητο:

  • Να ακολουθούν τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως καλεί από την πρώτη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να μην τους θυμούνται μόνο όποτε θέλουν να νομιμοποιήσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις.
  • Nα δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, για να δουν όλοι οι πολίτες σε ποιες άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Αφορισμούς βλέπει ο Ταραντίλης

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ταραντίλης βλέπει αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως υποστηρίζει, προκαλούν την αποστροφή των πολιτών.

«Λυπάμαι που η πρώτη μου ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης», σημειώνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποιά είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;

Επίσης θα του ζητήσω, αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;

Όσο για το ενδεχόμενο “τρίτου κύματος” της πανδημίας, θα καλέσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:02