search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Ο Πομπέο παραδέχθηκε αυτό που αρνείται ο Τραμπ: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φεύγουμε…»

05.01.2021 19:59
Ο Πομπέο παραδέχθηκε αυτό που αρνείται ο Τραμπ: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φεύγουμε...» - Media

 

Άλλος ένας στενός συνεργάτης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με δημόσια τοποθέτησή του, παραδέχθηκε αυτό που ο Τραμπ αρνείται: ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχασαν τις προεδρικές εκλογές και ότι έρχεται νέα κυβέρνηση στη χώρα.

Την ώρα που ο Τραμπ καλεί τους οπαδούς του σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον, ώστε να αποτρέψουν την επικύρωση της ψηφοφορίας του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για πρώτη φορά παραδέχθηκε την ήττα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Bloomberg, και ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι ο κόσμο είναι ασφαλέστερος σήμερα, απ’ όσο ήταν πριν από τρία χρόνια, ο Πομπέο απάντησε: «Όχι, φεύγουμε -μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω ότι αφήνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο απ’ όσο όταν αναλάβαμε».

Επίσης, είπε ότι ελπίζει, «όποιος κι αν είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών» (ο Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει για τη θέση τον έμπειρο διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν) θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την απειλή της Κίνας και να πιέζει το Ιράν.

Η έμμεση αποδοχή της ήττας από τον Πομπέο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές και Βουλευτές επιχειρούν να μην επιτρέψουν στο Κογκρέσο την Τετάρτη να επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, που θα οριστικοποιήσει την νίκη του Μπάιντεν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35