search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:02
MENU CLOSE

Γαλλία-Covid-19: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία των γαλλικών εστιατορίων

05.01.2021 20:10
Γαλλία-Covid-19: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία των γαλλικών εστιατορίων - Media

 

Γάλλοι υπουργοί είπαν σε εκπροσώπους του κλάδου της φιλοξενίας, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σήμερα, ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες δεν θα επαναλειτουργήσουν στην προβλεπόμενη ημερομηνία της 20ης Ιανουαρίου, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ανέφεραν δύο σωματεία της εστίασης.

Ο κλάδος της φιλοξενίας στη Γαλλία αναγκάστηκε να κλείσει στις 30 Οκτωβρίου, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση είχε πει ότι θα επαναλειτουργήσει στις 20 Ιανουαρίου, εφόσον μειωθούν επαρκώς οι δείκτες Covid-19.

Ωστόσο, η Γαλλία καταγράφει αυτή στιγμή έναν μέσο όρο 10.000 και πλέον νέων κρουσμάτων την ημέρα, ένας αριθμός διπλάσιος των 5000 που η κυβέρνηση είχε θέσει ως όριο για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Μέλη των μεγαλύτερων ενώσεων του κλάδου της φιλοξενίας είχαν συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι τα εστιατόρια και τα καφέ δεν θα ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου και δεν σχολίασε περαιτέρω.

«Καταλάβαμε καλά ότι δεν θα ξανανοίξουμε την 20ή Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ρολάν Εγκουί της ένωσης UMIH, που παρέστη στη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί δεν μπόρεσαν να δώσουν μια μεταγενέστερη ημερομηνία σχετικά με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφετεριών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαρσέλ Μπενεζέ, του σωματείου GNI, ο επικεφαλής του οποίου ήταν παρών στη συνάντηση. Είπε στο Ρόιτερς πως η επαναλειτουργία των εστιατορίων και των καφέ στις 20 Ιανουαρίου δεν βρίσκεται πλέον στην ατζέντα.

Τα σχεδόν 200.000 μπαρ, εστιατόρια και καφέ της Γαλλίας λένε ότι βιώνουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω του κλεισίματος και ορισμένα από αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πτώχευση. Απευθύνουν έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52