search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αμερική: Οπαδοί του Τραμπ καθυβρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ (Videos)

06.01.2021 15:15
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αμερική: Οπαδοί του Τραμπ καθυβρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ (Videos) - Media
 
Σε πραγματικό παροξυσμό έχει οδηγήσει τους οπαδούς του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τους ισχυρισμούς του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές και την πίεση που ασκεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να στηρίξει τις αβάσιμες θεωρίες του περί «κλοπής» της νίκης του.
 
Σε τέτοιο βαθμό έχουν δηλητηριαστεί οι απόψεις και το πολιτικό κλίμα που πλέον οι οπαδοί του Τραμπ δεν διστάζουν να τραμπουκίσουν ακόμα και Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και τον πολιτικό διάλογο εκτός… φρενοκομείου.
 
Θύμα των οπαδών του Τραμπ έπεσε και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ στη διάρκεια πτήσης, καθώς εξαρχής ο πρώην υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ τάχθηκε κατά της θέσης του Τραμπ περί νοθείας και τον κάλεσε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
 

Επίθεση στον Μιτ Ρόμνεϊ

Όπως φαίνεται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter, στη διάρκεια πτήσης από το Σολτ Λέικ Σίτι με προορισμό την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, δεκάδες οπαδοί του Τραμπ ακούγονται να βρίζουν ομαδικά τον Ρόμνεϊ, αποκαλώντας τον «προδότη» και ζητώντας του να παραιτηθεί.

Επίσης, γυναίκα ακούγεται να υποστηρίζει μια θεωρία συνωμοσίας, που συνδέει τον Ρόμνεϊ με την ουκρανική εταιρεία Burisma και τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Ρόμνεϊ, που είχε ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Τραμπ, είχε ασκήσει στο παρελθόν κριτική στην έρευνα της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας για τον γιο του Μπάιντεν, Χάντερ, που είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Burisma όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Ένα άλλο βίντεο, που επίσης αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει τον Ρόμνεϊ να δέχεται τις «φιλοφρονήσεις» μιας άλλης γυναίκας, ενώ περίμενε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος. Η γυναίκα τον κατηγορεί ότι δεν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρόμνεϊ καλεί τη γυναίκα να φορέσει μάσκα προστασίας, όπως απαιτούν οι Αρχές του αεροδρομίου του Σολτ Λέικ Σίτι, αλλά εκείνη επιμένει ότι στέκεται σε απόσταση δύο μέτρων. Στη συνέχεια, ωστόσο, τον πλησιάζει και τον αποκαλεί «ανέκδοτο» και «αηδιαστικό όνειδος», επειδή δεν υποστήριξε την προσπάθεια του Τραμπ να επανεκλεγεί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10