search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:12
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Προσωρινή εκτόνωση στην Ουάσινγκτον μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο (Photos)

07.01.2021 00:28
ΗΠΑ: Προσωρινή εκτόνωση στην Ουάσινγκτον μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο (Photos) - Media

 

Σε εκτόνωση οδηγούταν τα ξημερώματα της Πέμπτης η τεταμένη κατάσταση έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ εντός του κτηρίου και τις πρωτοφανείς σκηνές που ακολούθησαν.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά εντός του Καπιτωλίου, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Έξω από το Καπιτώλιο και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, παρέμεναν μέχρι αργά οπαδοί του Τραμπ που σιγά σιγά διαλύονταν στους γύρω δρόμους, αποθούμενοι από αστυνομικούς.

Περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάς μέλη της Εθνοφρουράς μπήκαν στο Καπιτώλιο, μετά από εντολή του Μάικ Πενς, και όχι του Ντόναλντ Τραμπ. Περίπου μισή ώρα αργότερα αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι «το Καπιτώλιο είναι ασφαλές». 

Στην περιοχή αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά

Λάδι στη φωτιά από τον Τραμπ

Παρέμβαση μέσω του Twitter έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Ο Τραμπ επιμένει ότι του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. «Αυτά τα πράγματα και τα γεγονότα συμβαίνουν όταν μια ιερή εκλογική νίκη υφαρπάζεται από μεγάλους πατριώτες στους οποίους έχουν φερθεί άδικα εδώ και καιρό. Πηγαίνετε σπίτι με ειρήνη και αγάπη. Να θυμάστε αυτή τη μέρα για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνείς αντιδράσεις

Οι σκηνές της εισβολής προκάλεσαν παγκόσμια καταδίκη, με πολλούς ηγέτες να καταδικάζουν τα γεγονότα.

Οι απίστευτες εικόνες από το Καπιτώλιο

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, και εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν πρωτοφανείς, με διαδηλωτές να βανδαλίζουν γραφεία γερουσιαστών και την αίθουσα της Ολομέλειας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:12