search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Θεοφάνεια: Παραβίασαν το νόμο με την ανοχή της κυβέρνησης

07.01.2021 06:35
Ιερά Σύνοδος κατά ΜΜΕ: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα - Οι παρεκκλίσεις εκτός ναών μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα  - Media

 

Σε μοιραίο λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης αναδεικνύεται η διαχείριση της χθεσινής μέρας  αφού οι εικόνες έξω από τους ναούς όλης της χώρας  παρέπεμπαν σε  μια  παρόμοια εικόνα  ίδια με αυτή που είχε καταγραφεί   έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και η οποία στην συνέχεια θεωρήθηκε ως η βασική αιτία για την εξάπλωση του ιού στην συμπρωτεύουσα.

Οι ειδικοί  κρούουν ήδη  τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του ιού προειδοποιώντας για παράταση του lockdown ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά – με βάση της προβλέψεις των ειδικών – για τρίτο και χειρότερο κύμα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή στελέχη όλων των κομμάτων λένε ότι  κυβέρνηση και εκκλησία ακύρωσαν το lockdown και για ότι συμβεί από δω και εμπρός ο καθένας θα έχει το μερίδιο της ευθύνης του. Επισημαίνουν δε ότι η εκκλησία παραβίασε τον νόμο με την ανοχή της κυβέρνησης και την διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Πολιτικά η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανήμπορη να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την σχέση της με την εκκλησία δείχνοντας έτσι ότι την αυστηρότητα της την εξαντλεί μόνο στους πολίτες ,όταν κάνουν βόλτα χωρίς να έχουν στείλει τον  ανάλογο κωδικό, ή  κόβοντας πρόστιμα σε εργαζόμενους  γιατί επιστρέφουν από την δουλειά τους λίγο μετά της 9.

Μπροστά στην εκκλησία και στις επιπτώσεις που θα είχε μια σύγκρουση με τους πιστούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να επιλέγει την σιωπηλή ανοχή προκειμένου να μην δυσαρεστήσει την ιερά σύνοδο και τους ανθρώπους της ενώ πριν από λίγες μέρες  η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι  επαναφέρει το παλαιό καθεστώς που ίσχυε για το lockdown και σε ότι αφορά την εκκλησία.

Η ιερά σύνοδος δεν το δέχθηκε κάνοντας αντάρτικο, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι ο πρωθυπουργός  θύμωσε , τελικά οι ναοί έμειναν ανοικτοί για εκατοντάδες πιστούς οι οποίοι προσήλθαν στους ναούς και τις εκκλησίες προκειμένου να πάρουν αγιασμό .

Όλα αυτά δε μετά την δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη  ο οποίος είπε ότι  η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου.

Με βάση την δήλωση αυτή άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί όπως ανέφεραν τα στελέχη του το  αποτέλεσμα  αυτής της κακής διαχείρισης ήταν «η πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα» .

Παράλληλα πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα αποτελέσει προηγούμενο για οποιον θελήσει να διαδηλώσει ή να μετέχει σε εκδηλώσεις που θα έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας. Θύμιζαν μάλιστα ότι στην επέτειο για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και για το Πολυτεχνείο το ΚΚΕ είχε δεχθεί την επίθεση της αστυνομίας την στιγμή που τα μέλη του τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:55