search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:07
MENU CLOSE

Αλέξης Παπαχελάς για εισβολή στο καπιτώλιο: ΗΠΑ – Τριτοκοσμική δημοκρατία;

07.01.2021 07:19
Αλέξης Παπαχελάς για εισβολή στο καπιτώλιο: ΗΠΑ - Τριτοκοσμική δημοκρατία; - Media

 

Με άρθρο στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής» σχολίασε τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ με την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Σήμερα οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο του Καπιτωλίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ανεύθυνου, ακραίου και βίαιου λαϊκισμού του αμερικανού Προέδρου. Και του επίσης συνένοχου κατεστημένου του κομματός του που άφησε τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ». 

Το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά

Η Αμερική περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση. Στην Ελλάδα της κρίσης κανείς ποτέ δεν κατάφερε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο. Σήμερα οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο του Καπιτωλίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ανεύθυνου, ακραίου και βίαιου λαϊκισμού του αμερικανού Προέδρου. Και του επίσης συνένοχου κατεστημένου του κομματός του που άφησε τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ.

Γιατί μπορεί κάποιοι ηγέτες του να στάθηκαν σήμερα στο ύψος των περιστάσεων αρνούμενοι να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά φοβήθηκαν τον Τραμπ και το μπούλινγκ του για απελπιστικά πολύ καιρό. Σήμερα η αμερικανική δημοκρατία μοιάζει με δημοκρατία του Τρίτου Κόσμου. Στο Πεκίνο, τη Μόσχα, την Τεχεράνη θα χαμογελούν δικαιολογημένα.

Ο Τραμπ ξεπέρασε κάθε όριο, ξεπέρασε την ύβρη. Ο Μπάιντεν θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Οι ΗΠΑ θα είναι όμως μία διχασμένη, εύθραυστη δημοκρατία. Μπορεί να ξαναβρεί την δύναμη να ξεπεράσει μία ακόμη κρίση. Ισως όμως και αυτό που είδαμε στις οθόνες μας να είναι μία σκηνή από μια πορεία παρακμής. Ο χρόνος θα δείξει.

Υ.Γ. Ας αναλογισθούμε αυτή την ώρα πόσο πιό ώριμη αποδείχθηκε η Ελληνική Δημοκρατία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06