search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:26
MENU CLOSE

ΗΠΑ-Καπιτώλιο: Σοκ στα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού τύπου – Πώς «είδαν» την εισβολή

07.01.2021 09:03
ΗΠΑ-Καπιτώλιο: Σοκ στα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού τύπου - Πώς «είδαν» την εισβολή - Media

 

Σοκαρισμένος είναι ο αμερικανικός αλλά και ο διεθνής τύπος από τις πρωτοφανείς εικόνες χάους που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Οι σκηνές βίας και απόλυτου χάους, όπως είναι φυσικό, κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Ο Guardian έχει στην πρώτη του σελίδα μια σκηνή από την ροτόντα του Καπιτωλίου, την  οποία έχουν καταλάβει υποστηριχτές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το χάος ως όχλος υπέρ του Τραμπ κατακλύζει το Καπιτώλιο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ενώ υπάρχει και δήλωση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «Η δημοκρατία μας βρίσκεται υπό επίθεση».

«Ο Τραμπ υποκινεί τον όχλο», αναφέρουν στην πρώτη τους σελίδα οι New York Times, αποτυπώνοντας παράλληλα χαρακτηριστικές εικόνες από τις βίαιες ταραχές.

«Είναι μια τρομακτική και επαίσχυντη μέρα στην αμερικανική ιστορία. Ένας πρόεδρος υποκίνησε τους ταραχές να επιτεθούν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και να διακόψουν τη συνταγματική διαδικασία για την επιλογή νέου προέδρου», αναφέρει ο αρθρογράφος Nick Kristoff.

«O όχλος του Τραμπ κατακλύζει το Καπιτώλιο» είναι ο τίτλος της Washington Post, ο οποίος συνοδεύεται από μια φωτογραφία που απαοτυπώνει πράκτορες να συημαδεύουν με τα όπλα τους, ενώ βρίσκοντια αποκλεισμένοι μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

«Αντί για μια στιγμή εορτασμού ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, την Τετάρτη θα την θυμόμαστε ως μια ημέρα που έφερε ένα τρομακτικό και προβλέψιμο αποκορύφωμα των ψεμάτων του προέδρου», σχολιάζει ο επικεφαλής ανταποκριτής Dan Balz.

«Πολιορκία». Με μόνο αυτήν την λέξη επέλεξαν οι New York Daily News να σχολιάσουν τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον.

Τέλος, η Daily Telegraph περιγράφει τις ταραχές ως «δημοκρατία υπό πολιορκία».

«Αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην τοξική κληρονομιά του Trump για την Αμερική», σχολιάζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:26