search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:05
MENU CLOSE

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία απειλείται

02.10.2012 06:43

Η κρίση στην ευρωζώνη και η οικονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ αποτελούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

Η κρίση στην ευρωζώνη και η οικονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ αποτελούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CBS.
 
«Στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί για να επιλυθεί η κρίση και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πώς και πότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κατακρήμνιση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ.
 
«Αυτοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
 
Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ύφεσης.
 
Τον περασμένο μήνα, το Κογκρέσο δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την περίπλοκη υπόθεση της φορολογίας, με τη συζήτηση να αναβάλλεται για μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Οι οικονομολόγοι πάντως αναφέρουν ότι η καθυστέρηση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες όπως αύξηση της ανεργίας και μια πιθανή υποβάθμιση του δημόσιου χρέους.
 
Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει σε μια εβδομάδα την πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που θα κυμανθεί για το επόμενο έτος στο 3%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15