search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου από την κυβέρνηση

08.01.2021 04:00
Επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου από την κυβέρνηση - Media

 

Κυβέρνηση στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται ιδιαίτερα στριμωγμένη  στα θέματα της πανδημίας  και της οικονομίας ενώ αντιλαμβάνεται ότι ούτε η φώτιση του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί να την σώσει.

Μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων  με δεκάδες πιστούς στις εκκλησίες ,ήρθε να προστεθεί  στην εικόνα της κυβέρνηση  το μπάχαλο που δημιουργήθηκε χθες  με το άνοιγμα των σχολείων το οποίο δείχνει  ότι το επιτελικό κράτος έχει γίνει σμπαράλια, καθώς δυο και τρείς υπουργοί εμφανίζονται να έχουν διαφορετικές απόψεις .

Παλινωδίες και  αντικρουόμενες απόψεις ,συνθέτουν πλέον το  σκηνικό καθημερινά, παρουσιάζοντας μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει σχέδιο, στόχο και πρόγραμμα για το πώς θα ξεπεράσει  τις δυσκολίες τις οποίες έχει μπροστά της.

Οι πληροφορίες λένε  ότι η κυβέρνηση πίεσε  την επιτροπή και τους λοιμωξιολόγους να δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολειών  από την στιγμή που επέτρεψε στις εκκλησίες να ανοίξουν  και να λειτουργήσουν τα Θεοφάνεια.

 Παράλληλα πίσω από την  την κυβερνητική αγωνία κρύβεται η κατρακύλα της οικονομίας – οι ειδικοί λένε ότι δεν έχει προηγούμενο- αλλά  και η πίεση που έχουν υποστεί οι πολίτες μένοντας μέσα στα σπίτια τους ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Αρκετοί γονείς μάλιστα   δεν μπορούνε  να πάνε στις δουλειές τους γιατί τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και άρα πρέπει  κάποιος να τα προσέχει .

 Την ίδια ώρα το άνοιγμα των εκκλησιών έφερε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στον εμπορικό κόσμο καθώς τα καταστήματα είναι κλειστά εδω και μήνες με ένα μικρό διάλυμα.  Έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πιέζει από τη  πλευρά του να ανοίξει  έστω με click away το λιανεμπόριο ώστε να κινηθεί λίγο η αγορά.

Επικαλούμενη λοιπόν την ψυχολογία των παιδιών- που η αλήθεια είναι ότι και σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα –  το Μαξίμου  πίεσε τους καθηγητές της αρμόδιας επιτροπής  να δώσουν το πράσινο φως  για να ανοίξουν τα σχολεία παντού, ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν ωστόσο από αυτή την απόφαση  είναι πολλά και αναπάντητα.

Κατ αρχήν πως πίεσαν τους επιστήμονες να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο όταν ακόμα δεν έχει φανεί η διασπορά του ιού από τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα φώτα.

Πως αποφάσισαν να πάρουν ένα τέτοιο ρίσκο όταν το ΕΣΥ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια του.

Γιατί ενώ  η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της συμβαδίζουν με αυτές τις υπόλοιπης Ευρώπης , τώρα κάνει του κεφαλιού της.

Όλοι οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι το τρίτο κύμα  της πανδημίας θα είναι πιο σφοδρό από τα άλλα δύο. Γιατί δεν ακούνε τους ειδικούς της  Επιτροπής (Σαρρηγιάννης, Τούντας, Δερμιτζάκης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης)  και τελικά  κάνει τους κεφαλιού της.

Καθώς τα εμβόλια φαίνεται ότι θα αργήσουν ιδιαίτερα να έρθουν στην χώρα πως παίρνει απόφαση να εκθέσει τους μικρούς μαθητές  και τις οικογένειες της σε κίνδυνο.

Και αυτή την φορά το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να διαχειριστεί τα θέματα του επικοινωνιακά . Μόνο που οι συνθήκες πάντα δεν είναι ίδιες και ο κόσμος έχει κουραστεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:48