search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Δερμιτζάκης για σχολεία: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά (Video)

08.01.2021 06:36
Δερμιτζάκης για σχολεία: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά (Video) - Media

 

Την ανάγκη του ανοίγματος των σχολείων όλης της χώρας, πάντα όμως με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, τόνισε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή ώστε να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια. Το άνοιγμα πάντα έχει ρίσκο» ανέφερε αρχικά ο M. Δερμιτζάκης μιλώντας στο Open TV.

«Κοινωνικά, τα σχολεία είναι υψηλής προτεραιότητας. Είναι μεγάλο το κόστος να μένουν τα παιδιά στο σπίτι», πρόσθεσε.

«Το εμπόριο είναι άλλης προτεραιότητας. Από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι πρέπει να μάθουμε να ψωνίζουμε με ραντεβού», ανέφερε σχετικά με το λιανεμπόριο.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε ότι η αύξηση στα κρούσματα που διαφαίνεται είναι αναμενόμενη.

«Φαίνεται ότι έχουμε μία μικρή αύξηση στα κρούσματα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Τις συνέπειες από τα Θεοφάνεια θα τις δούμε αργότερα».

Και συνέχισε μιλώντας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Δεν έχουμε μάθει να μπλοκάρουμε τον ιό με την συμπεριφορά μας. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες κοινωνικά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Τέλος, αναφερόμενος σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα, ειδικά στη Βρετανία, τόνισε: «Με απασχολούν μεταλλάξεις που προκαλούν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παγκοσμίως δεν ελέγχουμε τον ιό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:48