search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Δραματικό «καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα στο τέλος Φεβρουαρίου (Video)

08.01.2021 08:19
Δραματικό «καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα στο τέλος Φεβρουαρίου (Video) - Media

 

Τον έντονο προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα προγνωστικά του μοντέλα, τα οποία και έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, δείχνουν 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που θα σημάνει αυτόματα το μπλοκάρισμα του ΕΣΥ

Μιλώντας στο OPEN TV, ο Δ. Σαρηγιάννης είπε ότι το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away.

Όπως εκτίμησε σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες.

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου.

«Από την πλευρά του υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Σαρηγιάννης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:48