search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Ρόδος: Ξέμεινε από ταχυδρόμους – Μόλις 6 για 60.000 κατοίκους

08.01.2021 08:48
Ρόδος: Ξέμεινε από ταχυδρόμους – Μόλις 6 για 60.000 κατοίκους - Media

Ξέμεινε από ταχυδρόμους το νησί των Ιπποτών. 60.000 κάτοικοι εξυπηρετούνται μόλις από 6 ταχυδρόμους. Πράγμα που σημαίνει ατέλειωτη ταλαιπωρία και φοβερές καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας.

Την ώρα που εξαιτίας και της πανδημίας, ο όγκος και ο φόρτος εργασίας στα ταχυδρομεία σε όλο τον κόσμο έχει υπερ-πολλαπλασιαστεί, στη Ρόδο, αντί να ενισχυθεί η δομή των ΕΛΤΑ, συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στην περιοχή μας, τόνισαν ότι ο αριθμός των ταχυδρόμων είναι εξαιρετικά μικρός. Πέρσι με 13 άτομα εξακολουθούσε να υπήρχε έντονο πρόβλημα, πόσο περισσότερο φέτος που έχουν μειωθεί στο μισό.

Όλα αυτά δρομολογήθηκαν με τροπολογία που πέρασε πριν από μερικές μέρες, που θα φέρει μείωση των υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη θέση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ που θα κλείσουν, προτείνεται να ανοίξουν ιδιωτικά πρακτορεία, διαδικασία όμως που είχε δοκιμαστεί και είχε αποτύχει πριν από μερικά χρόνια.

Με λίγα λόγια αυτοί που θα κληθούν και πάλι να… πληρώσουν τις περικοπές αυτές θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Για το γεγονός αυτό, οι εκπρόσωποι του σωματείου των ΕΛΤΑ ξεκίνησαν από χθες σειρά επαφών με εκπροσώπους μας σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα ενημερώσουν επίσης και όλους τους βουλευτές μας.
Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη κο Γιάννη Φλεβάρη όπου και τέθηκαν τα προβλήματα αυτά.

Σε ανακοίνωσή του ο κος Φλεβάρης αναφέρει συγκεκριμένα:«Η γνώριμη σε όλους εικόνα του ταχυδρόμου έχει συνδεθεί με αναμνήσεις και βιώματα που αγγίζουν την ψυχή όλων όσων περίμεναν με ανυπομονησία ένα γράμμα, ένα δέμα ή πιο απλά τη δύναμη της επικοινωνίας με τον παραδοσιακό και γοητευτικό εκείνο τρόπο που περνώντας από το έτος 1828, έφτασε ως το 2021. Η εργασία και η προσφορά του ταχυδρόμου και των ταχυδρομείων προς την κοινωνία και την οικονομία υπήρξε ανεκτίμητη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:34