search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:13
MENU CLOSE

2-1… με γκολ του Ομπάμα

02.10.2012 09:40
2-1… με γκολ του Ομπάμα - Media

Ο Μιτ Ρόμνεϊ αμφισβητεί συχνά πυκνά τις δημοσκοπήσεις (λογικό αφού δεν τον συμφέρουν) αλλά το ίδιο έκαναν και πριν από τις ελληνικές εκλογές οι Σαμαράς και Βενιζέλος και όταν ξύπνησαν ήταν αργά…

Ο Μιτ Ρόμνεϊ αμφισβητεί συχνά πυκνά τις δημοσκοπήσεις (λογικό αφού δεν τον συμφέρουν) αλλά το ίδιο έκαναν και πριν από τις ελληνικές εκλογές οι Σαμαράς και Βενιζέλος και όταν ξύπνησαν ήταν αργά…

Το τελευταίο γκάλοπ σχετικά με τις αμερικάνικες εκλογές και ενόψει του αυριανού κρίσιμου ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων, φέρνει δύο στους τρεις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να πιστεύουν ότι ο Ομπάμα θα τα πάει καλύτερα στην δημόσια αντιπαράθεση και εν τέλει θα κερδίσει και τις εκλογές.

Ο νυν πρόεδρος έχει το προβάδισμα και όσο κι αν το… σκορ δεν είναι ασφαλές, η σφυγμομέτρηση  που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC και της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ»  δείχνει ότι 63% των συμμετεχόντων θεωρούν σίγουρη τη νίκη του. Θεαματική μεταστροφή όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σε γκάλοπ των ίδιων μέσων ο Ομπάμα ήταν πίσω με 18 μονάδες!

Το άγχος πάντως είναι στο γήπεδο του προέδρου αφού σε ερώτηση «ποιος θα τα πάει καλύτερα στο ντιμπέιτ», η διαφορά υπέρ του ήταν 56-29. (Προφανώς οι υπόλοιποι ψήφισαν… ισοπαλία).

Το γεγονός ότι από τον Ρόμνεϊ δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων να εκπλήξει ευχάριστα το κοινό – λέμε τώρα…

Η αλήθεια είναι πάντως πως η κούρσα είναι σαφώς πιο κλειστή από όσοι δείχνουν αυτοί οι αριθμοί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογισμούς και ερωτήσεις σε ανθρώπους που πιθανόν να ψηφίσουν, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει το 49% των ψηφοφόρων ενώ το ποσοστό του Ρόμνεϊ κυμαίνεται από 44 έως 47%.

Η μάχη θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως υγεία όπου ήδη κερδίζει πόντους ο Ομπάμα και στην ταξική αντιμετώπιση. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος προσπαθεί να βοηθήσει την μεσαία και την χαμηλή τάξη και αυτό είναι μεγάλο συν αφού αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν με συνέπεια.

Το μεγάλο στοίχημα όμως αφορά την οικονομία. Η ανησυχία των πολλών είναι δεδομένη και έκδηλη με αποτέλεσμα ο προεκλογικός μαραθώνιος στο φινάλε του να εξελιχθεί σε σπριντ για τα χρήματα και την εξασφάλιση των πολιτών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12