search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Έτοιμα τα σχολεία για την Δευτέρα (photos)

08.01.2021 13:06
sxoleio-apolymansi

 

Έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου της Αθήνας.

Για να συνεχίσουν από Δευτέρα τα μαθήματα που είχαν διακοπεί σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας, όλες οι αίθουσες και οι υπόλοιποι χώροι απολυμαίνονται για προληπτικούς λόγους ενώ το προηγούμενο διάστημα που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν κενά και θα εξυπηρετούνται εντατικά και αδιάλειπτα όλες οι σχολικές μονάδες.

Έχει προβλεφθεί επίσης επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες. Ταυτόχρονα ενισχύονται από τον Δήμο Αθηναίων οι σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις. Πρόσφατα μάλιστα πιστώθηκε στους λογαριασμών των σχολικών επιτροπών η Δ’ κατανομή του 2020 καθώς και μια επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία.

 Κώστας Μπακογιάννης

*O Κώστας Μπακογιάννης στις νέες εγκαταστάσεις του 63ο Νηπιαγωγείου στον Άγιο Παντελεήμονα
 

Νέο νηπιαγωγείο του Δήμου της Αθήνας

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 65 παιδιά θα μπουν την Δευτέρα, για πρώτη φορά στις νέες ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του 63ου Νηπιαγωγείου που επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους . Βρίσκεται στην οδό Ιθάκης και προβλέπεται να λειτουργήσουν σε αυτό τρία τμήματα από τα οποία τα δύο θα είναι ολοήμερα για περίπου 40 παιδιά.

 

νηπιαγωγειο

*Οι ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του 63ου Νηπιαγωγείου

Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου , ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου.

 

Lockdown: Σίγουρη η νέα παράταση

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την παράταση του lockdown και τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν ή και να αρθούν.

Και αυτό καθώς λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, θα γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με τους συναρμόδιους φορείς όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Για το κατά πόσο θα αρθεί – και σε ποιο βαθμό– το σκληρό lockdown, ή εάν θα πάρει παράταση για τουλάχισοτν ακόμη μια εβδομάδα

Όπως όλα δείχνουν, οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση την αναβολή της επαναλειτουργίας του click away για τουλάχιστον μια βδομάδα, καθώς εκφράζουν έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο ισχυρό 3ο κύμα της πανδημίας.

Κάτι που σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ακόμα και για παραδόσεις προϊόντων.

Άλλωστε, η «χαλαρότητα» των προηγούμενων ημερών, της εορταστικής περιόδου και των αργιών, ήταν και το δεδομένο που έκανε τους λοιμωξιολόγους να δεχθούν με μεγάλη επιφυλακτικότητα και το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Δευτέρα.

Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή δεν δεχθεί την επαναφορά του μέτρου του click away στο λιανεμπόριο, τότε το ζήτημα πλέον θα ξανατεθεί σε μία εβδομάδα με την προοπτική επανεργοποίησης τους από τις 18 Ιανουαρίου

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα πάει ακόμα πιο πίσω το σχέδιο του «click inside», που θα άνοιγε και τα καταστήματα στους καταναλωτές με προκαθορισμένα και περιορισμένα ραντεβού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44