search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για την «έκρηξη» του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

08.01.2021 14:32
Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για την «έκρηξη» του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Απρόοπτη εξέλιξη λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς διετάχθη εισαγγελική έρευνα για το θέμα, μετά τις καταγγελίες για καθυστερημένη αντίδραση και για παράβλεψη των προειδοποιήσεων ειδικών για lockdown πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Στην Αθήνα η δικογραφία

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που φέρεται να μην πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.
 
Όπως αναφέρει το GRTIMES, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από όσα κατήγγειλε, σε ΜΜΕ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα όπου βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.
 

Καταγγελία Καπραβέλου

Ο κ. Καπραβέλος επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.
 
Μάλιστα, το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη γράφοντας ότι «μετά και την κυνική ομολογία Γεωργιάδη ότι είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους ο πρωθυπουργός, αλλά προτίμησε να εορτασθεί ελεύθερα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η σε εξέλιξη δικαστική έρευνα αποκτά και άλλες διαστάσεις. Φαντάζομαι θα κληθούν να καταθέσουν και οι τοπικοί γαλάζιοι παράγοντες που λένε (κατόπιν εορτής) ότι στις συσκέψεις είχαν εισηγηθεί αρνητικά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00