search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:42
MENU CLOSE

Το FBI επικήρυξε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο – Τραγελαφικές στιγμές στα social media (Photos)

08.01.2021 15:00
Το FBI επικήρυξε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο - Τραγελαφικές στιγμές στα social media (Photos) - Media Gallery

Mε αμοιβές που φθάνουν ακόμα και τα 50.000 δολάρια, το FBI επικήρυξε τους διαδηλωτές οπαδούς του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που την περασμένη Τετάρτη εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον προκαλώντας καταστροφές.

Μάλιστα, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει δημιουργήσει και λίστα με υπόπτους στην οποία περιλαμβάνονται ήδη τουλάχιστον 41 άτομα, μεταξύ των οποίων και το άτομο που τοποθέτησε εκρηκτική ύλη μέσα σε σωλήνα κοντά στο Καπιτώλιο. «Το FBI χρειάζεται πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ταυτοπόίηση ατόμων, που άσκησαν ενεργά βία στην Ουάσιγκτον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ποινές ως δέκα χρόνια στη φυλακή

Παράλληλα το FBI ζητάει από αυτόπτες μάρτυρες είτε να προσέλθουν και να καταθέσουν είτε να ανεβάσουν στον ιστότοπο που δημιούργησε, φωτογραφίες, βίντεο καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα καταζητούμενα πρόσωπα. Μέχρι τώρα έχουν πέντε αναρτήσεις με φωτογραφίες των καταζητούμενων εισβολέων, τα πρόσωπα των περισσότερων διακρίνονται κανονικά καθώς δεν φορούσαν μάσκες προστασίας και κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης δέκα ετών.

Η κίνηση του FBI έχει προκαλέσει κωμικοτραγικές καταστάσεις και στα social media καθώς διάφοροι «υπερπατριώτες» που πανηγύριζαν για την εισβολή στο Καπιτώλιο, μόλις έμαθαν ότι το ομοσπονδιακό γραφείο άρχισε έρευνα για τους τραμπούκους, έσπευσαν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:42