search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Εμβόλιο κορωνοϊού: Άνδρας έκανε εμβόλιο «μαϊμού» σε ηλικιωμένη

08.01.2021 15:10
Εμβόλιο κορωνοϊού: Άνδρας έκανε εμβόλιο «μαϊμού» σε ηλικιωμένη - Media

 

Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ψάχνει για έναν άνδρα που φέρεται να έκανε εμβόλιο «μαϊμού» για τον κορωνοϊό σε μια 92χρονη γυναίκα και τη χρέωσε 180 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές ζητούν βοήθεια από τους πολίτες για την ταυτοποίηση του άνδρα για τον οποίο λένε ότι είναι ύποπτος και ότι απαιτεί χρήματα για τη διαχείριση πλαστών εμβολίων Covid-19.

Το αστυνομικό τμήμα δημοσίευσε εικόνες του ύποπτου, ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών. Ο άνδρας φέρεται να πλησίασε το θύμα στις 30 Δεκεμβρίου στο σπίτι της στο Surbiton, νοτιοδυτικό Λονδίνο, ισχυριζόμενος ότι ήταν από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας (NHS).

Στη συνέχεια, φέρεται έκανε ένεση στη γυναίκα στο χέρι με κάτι που περιέγραψε ως εργαλείο σαν βέλος και ζήτησε 180 ευρώ, ποσό που είπε ότι θα επιστραφεί αργότερα από το NHS.

Τη Δευτέρα, ο άντρας πήγε για δεύτερη φορά στο σπίτι της γυναίκας και ζήτησε επιπλέον 110 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία της πόλης του Λονδίνου είπε ότι δεν ήταν ακόμη γνωστό ποια ουσία, εάν υπήρχε, εγχύθηκε στη γυναίκα, αλλά ότι εξετάστηκε σε νοσοκομείο και δεν είχε καμία δυσμενή επίδραση.

Ο επιθεωρητής Kevin Ives περιέγραψε το περιστατικό σε μια δήλωση ως «μια αηδιαστική και εντελώς απαράδεκτη επίθεση εναντίον ενός πολίτη που δεν θα γίνει ανεκτή».

Μαζικός εμβολιασμός

Όπως και άλλα ευρωπαϊκά έθνη, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε το νέο έτος με lockdown καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να μαίνεται και οι επιστήμονες μάχονται για να σταματήσουν την εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού.

Περίπου ένα στα 50 άτομα σε όλη την Μ.Βρετανία είναι κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό αξιωματούχο της χώρας, Chris Whitty.

 Ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κλινικά ευάλωτων ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 13 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24