search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση – τρόικας

02.10.2012 10:21
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση – τρόικας - Media

Κοντά στις 2,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών.Τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η κατάργηση του οκτάωρου, της πενθήμερης εργασίας, των τριετιών στον κατώτατο μισθό και η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.

 
Κοντά στις 2,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
Τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η κατάργηση του οκτάωρου, της πενθήμερης εργασίας, των τριετιών στον κατώτατο μισθό και η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.
 
Η κυβέρνηση διαρρέει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα μείωση του ποσού της αποζημίωσης, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου προειδοποίησης κατά δύο ή και τρεις μήνες για όλους τους εργαζόμενους.
 
Η προσέλευση των τροικανών στο υπουργείο έγινε μετ’ εμποδίων καθώς μετά την άφιξη των Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και άτομα με αναπηρικά προβλήματα απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου.
 
Τρίτος έφτασε ο Πολ Τόμσεν ο οποίος δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω του αποκλεισμού και έτσι οι άνδρες ασφαλείας του τον οδήγησαν στην είσοδο από την πίσω πόρτα. Από λάθος, όμως, μπήκαν σε άλλη στοά και βρέθηκαν σε γυμναστήριο. 
 
Τελικά κατάφεραν να βρουν την πίσω πόρτα του υπουργείου Εργασίας και από εκεί έφτασαν στο γραφείο του Γ. Βρούτση όπου και πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:34