17/07/2019 18:51:22

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου

Απαράβατο κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου χαρακτήρισε την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Δημήτρη Χριστόφια.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής.
«Σε μια επανενωμένη Κύπρο οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, μόνο να κερδίσουν από την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και τη «δημιουργία ενός κράτους κυπριακού για τους Κύπριους».
«Η φιλοσοφία του κ. Ερογλου είναι φιλοσοφία δύο κρατών, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η θέση της Κύπρου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και με διεθνή προσωπικότητα», πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.