search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Πίτα σφολιάτα με 2 τυριά και κρεμμύδι

09.01.2021 10:31
37c5b61e-potato_gorgonzola_rosemary_puff_pastry-tart_l.jpg

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας (400 γραμμάρια περίπου)

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες φρέσκο ή εβαπορέ

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Αλατοπίπερο κατά βούληση

200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

180 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας, αφού το αποψύξετε, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 24 εκατοστών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο, μέχρι να μαραθεί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ, χτυπάτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το μίγμα του κρεμμυδιού, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μίγμα πάνω στη σφολιάτα, απλώνετε καλά και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα. Ψήνετε στους 180ο C, μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα, περίπου για 40΄. Σερβίρετε χλιαρή και απολαμβάνετε!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19