search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:51
MENU CLOSE

Γιώργος Παυλάκης: Τα εμβόλια mRNA είναι από τα ασφαλέστερα – Τρίτο κύμα τον Φεβρουάριο

10.01.2021 09:37
Γιώργος Παυλάκης: Τα εμβόλια mRNA είναι από τα ασφαλέστερα - Τρίτο κύμα τον Φεβρουάριο - Media

 

Για τα εμβόλια και την τεχνολογία του mRNA μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ερευνητής και Επικεφαλής Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ για τον καρκίνο Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης, η δημιουργία εμβολίων με την τεχνολογία mRNA είναι από τους ασφαλέστερους τρόπους να κάνουμε εμβόλια. Είναι μια καινούρια τεχνολογία για τον γενικό πληθυσμό, αλλά όχι για τους ειδικούς καθώς τη μελετούν εδώ και 20 χρόνια. «Δεν υπάρχει κανένας φόβος.»

«Ο λόγος που έχουμε γρήγορα εμβόλιο είναι επειδή εφαρμόσαμε τις νέες τεχνολογίες», επεσήμανε ο ερευνητής.

Σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα εμβόλια που θα εγκριθούν σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι ασφαλή και τεσταρισμένα για πολύ καιρό. Έχουμε 20 εκατομμύρια εμβολιασμένους.» 

Σχετικά με την τακτική να μη γίνονται δύο δόσεις σε διάστημα 3 εβδομάδων αλλά οι ήδη υπάρχουσες δόσεις να χορηγούνται σε περισσότερο κόσμο, ο κ. Παυλάκης είπε πως η κίνηση της Αγγλίας να δώσει σε περισσότερο κόσμο την πρώτη δόση και τη δεύτερη να την χορηγήσει σε τρεις μήνες είναι έξυπνη.

Επίσης, για το θέμα των παρενεργειών ανέφερε ότι, ελάχιστοι ήταν αυτοί που παρουσίασαν παρενέργειες και δεν ήταν σοβαρές. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εμβόλια γρίπης.

Τέλος, εκτίμησε ότι «το τρίτο κύμα αν έρθει, θα έρθει τον Φεβρουάριο» και τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν θα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε να γίνει τσουνάμι. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45