search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:25
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Observer: Ο κορωνοϊός «έκαψε» τον Tζόνσον – Οι περισσότεροι θέλουν την παραίτησή του

10.01.2021 10:44
Βρετανία: Ο Τζόνσον μπορεί να μην εκλεγεί το 2024, χωρίς αυτοδυναμία Τόρις - Εργατικοί - Media

 

Την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από τη θέση του πρωθυπουργού θέλουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Observer, οι περισσότεροι πολίτες.

Ειδικότερα, το 43% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 40% εκτιμούν ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Ανάμεσα στους Συντηρητικούς, το 87% επιθυμεί παραμονή του Τζόνσον και το 7% θέλει την παραίτησή του.  

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 72% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ποσοστό υψηλότερο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για το κορωνοϊό, το 64% δήλωσε ότι θα προτιμούσαν «μια κυβέρνηση που γρήγορα παίρνει μέτρα lockdown, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές αυτά που ισχύουν δεν χρειάζονται».

Μόνο το 25% απάντησε πως προτιμά η κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να μην εφαρμόσει lockdown, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ληφθούν καθυστερημένα. 

Η Βρετανία βρίσκεται ήδη σε αυστηρό lockdown, ενώ ο καθημερινός απολογισμός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, όπως και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Το Σάββατο οι Αρχές ανακοίνωσαν 1.035 θανάτους και 59.937 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:25