02/04/2020 18:40:57

Δαμανάκη προς Μπαρόζο: «Όχι άλλα οριζόντια μέτρα σε μισθούς και συντάξεις»

Δαμανάκη προς Μπαρόζο: «Όχι άλλα οριζόντια μέτρα σε μισθούς και συντάξεις» - Media
Σε διάβημα προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο προέβη η επίτροπος της Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα επίτροπος προέβαλε τα εξής ζητήματα: Η Κομισιόν οφείλει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στους τομείς δηλαδή όπου η Ελλάδα δεν παρουσιάζει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η τρόικα δεν μπορεί να ζητά άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, διότι θα διαλύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το βάθος της ύφεσης θα πρέπει να συνυπολογισθεί στις αποφάσεις πουθα ληφθούν.

Η Δαμανάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και ότι είναι προφανές ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως το πρόγραμμα. Είπε ακόμα στον κ. Μπαρόζο ότι η Κομισιόν έχει ευθύνη και δυνατότητα να παρέμβει ώστε η Ελλάδα να μην καταλήξει θύμα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο των δανειστών της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.