search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Lockdown: «Χαμός» σε Γλυφάδα, Φλοίσβο, Καβούρι – Βόλτες σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου (Photo)

10.01.2021 13:29
Lockdown: «Χαμός» σε Γλυφάδα, Φλοίσβο, Καβούρι - Βόλτες σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου (Photo) - Media

 

Ο καλός καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που μόνο χειμώνα δεν θυμίζουν, ήταν ο ευνοϊκός παράγοντας που έκανε πολλούς να βγουν από τα σπίτια τους για να ξεσκάσουν εν μέσω lockdown, είτε μόνοι τους, είτε παίρνοντας τα κατοικίδια και τα ποδήλατά τους.

Ο καλός καιρός στάθηκε καθοριστικός παράγοντας, ώστε οι Αθηναίοι να «ψηφίσουν» βόλτες με SMS στο 13033, παρά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, παρά την τελευταία παράταση του lockdown οι Αθηναίοι και σήμερα, Κυριακή, γέμισαν την Διονυσίου Αεροπαγίτου, την παραλιακή, καθώς και σε πολλές παραλίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι η χώρα μας βρίσκεται ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου σε δεύτερο lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Πολλοί είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν για δεύτερη ημέρα να στείλουν SMS στο 13033 και να απολαύσουν τον καλό καιρό, είτε κάνοντας πεζοπορεία, είτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους. Κάποιοι, μάλιστα, οι πιο τολμηροί έβαλαν τα μαγιό τους και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα.

Αρκετοί τηρούσαν τα μέτρα προφύλαξης, φορώντας μάσκες με αρκετούς όμως να μην μπορούν να κρατήσουν τις αποστάσεις λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας και του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου τα κρούσματα είναι ξανά στο «κόκκινο».

Οι αστυνομικές αρχές είναι σε επιφυλακή στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας από τους οδηγούς το αντίστοιχο έγγραφο για τη μετακίνησή τους. Παράλληλα διαμηνύουν στους πολίτες που κάνουν την βόλτα τους στην Αθήνα, να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις και να μην συνωστίζονται. Επιπλέον, η ΕΛΑΣ προκειμένου να έχει σωστή εικόνα για τον αριθμό των πολιτών που κυκλοφορούν έξω, παρακολουθεί από ψηλά -μέσω των ιπτάμενων μέσων που διαθέτει- την κατάσταση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τέλος, ανεξαρτήτως καιρού, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53