search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:56
MENU CLOSE

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Μας θεωρούν αναλώσιμους – Μας εξαιρούν από το δωρεάν τεστ για κορωνοϊό

10.01.2021 17:03
1978048.jpg

 

Την εξαίρεση των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικές δομές από τον δωρεάν έλεγχο για κορωνοϊό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σε επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας η ΟΙΕΛΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε ότι για την τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποτελούν αναλώσιμο υπαλληλικό προσωπικό. Στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όμως φοιτούν πάνω από 50.000 μαθητές και στη σχολική ζωή εμπλέκονται χιλιάδες οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος. Επομένως, η προσωπική σας αντίληψη ή των πολιτικών προϊστάμενών σας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα πρέπει στην παρούσα, ιδιαίτερα κρίσιμη, φάση να παραμεριστεί προς όφελος της υγείας και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών, των οικογενειών τους και των συναδέλφων μας.»

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μετά τον αποκλεισμό τους από την κατάρτιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για την οποία σας αποστείλαμε επιστολή στην οποία δεν έχετε ακόμη απαντήσει…), οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πληροφορήθηκαν ότι αποκλείονται από κάτι ακόμη σημαντικότερο. Τη δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό, καθώς για να εγγραφείς στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» απαιτείται να έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα…).

Γνωρίζουμε ότι για την τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποτελούν αναλώσιμο υπαλληλικό προσωπικό. Στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όμως φοιτούν πάνω από 50.000 μαθητές και στη σχολική ζωή εμπλέκονται χιλιάδες οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος. Επομένως, η προσωπική σας αντίληψη ή των πολιτικών προϊστάμενών σας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα πρέπει στην παρούσα, ιδιαίτερα κρίσιμη, φάση να παραμεριστεί προς όφελος της υγείας και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών, των οικογενειών τους και των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, είτε να φροντίσετε ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν να κάνουν το δωρεάν τεστ μέσω της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, είτε να υποχρεώσετε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να χρηματοδοτήσουν τα τεστ του εκπαιδευτικού προσωπικού.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:56