search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31
MENU CLOSE

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Ρωσία

10.01.2021 18:52
Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Ρωσία - Media

 

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 που ανιχνεύθηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε στη Ρωσία σε ένα πρόσωπο που επέστρεψε από αυτή τη χώρα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής υγειονομικής υπηρεσίας Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα.

Το κρούσμα αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε η Ποπόβα μιλώντας στο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης Rossiïa-1, που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, εντοπίστηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε σε Ρώσους που επέστρεψαν από τη Βρετανία.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Βρετανία μπορεί να είναι 50% έως 74% πιο μεταδοτική σε σχέση με τα άλλα υφιστάμενα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετά την ανίχνευση της παραλλαγής αυτής, σχεδόν 50 χώρες ανέστειλαν τις τελευταίες εβδομάδες τις αφίξεις ταξιδιωτών από τη Βρετανία. Η Ρωσία είχε αναστείλει τις αεροπορικές της συνδέσεις με τη Βρετανία στις 21 Δεκεμβρίου.

Η βρετανική παραλλαγή του ιού έχει ήδη εντοπιστεί σε αρκετές χώρες όπως η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31