search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Το κόλπο Μητσοτάκη για να κυβερνά με τους δικούς του

11.01.2021 07:20

 

Αν παρατηρήσει κανείς τις αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τελευταίο ανασχηματισμό, θα διαπιστώσει μια έξυπνη τακτική: η νέα κυβέρνηση, πολύ περισσότερο από την παλιά, είναι κυβέρνηση αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Ο πρωθυπουργός διατήρησε στις θέσεις των υπουργών όλη τη νεοδημοκρατική ελίτ, ώστε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, και από κάτω έχει βάλει παντού «δικούς» του ανθρώπους με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ενδεικτικά παραδείγματα το υπουργείο Υγείας, το Οικονομικών, το Ανάπτυξης και εσχάτως το Εσωτερικών.

Και στα τέσσερα υπουργεία, όπως υπογραμμίζει η Καθημερινή κανείς υπουργός δεν ανήκει στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού, σε αντίθεση με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι μάλιστα έχουν και ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τον υπουργό. Αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και με ισχυρούς υφυπουργούς, δημιουργώντας τελικά μια κυβέρνηση… αναπληρωτών και υφυπουργών.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49