search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Τηλεθέαση – ΕΡΤ: Ρεκόρ 5ετίας μετά το «μαύρο»

11.01.2021 14:24
Τηλεθέαση - ΕΡΤ: Ρεκόρ 5ετίας μετά το «μαύρο» - Media

 

Ρεκόρ 5ετίας σημείωσαν στην τηλεθέασή τους τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ και η Δημόσια Τηλεόραση πανηγυρίζει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τηλεθεάσεις που δεν έχει ξαναδεί η δημόσια τηλεόραση -τουλάχιστον την τελευταία πενταετία- καταγράφουν όχι μόνο τα νέα της ψυχαγωγικά προγράμματα, αλλά και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, γεγονός που δικαιώνει το δημοσιογραφικό της επιτελείο και τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για μια νηφάλια, πλουραλιστική και κυρίως αμερόληπτη καταγραφή της επικαιρότητας, μακριά από τις γνωστές παθογένειες του παρελθόντος».

Το «μαύρο» και η επιστροφή στις τηλεοράσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ έπεσε το 2013, επί κυβέρνησης Σαμαρά, και ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι είχε χτίσει σε αριθμούς και ποσοστά τηλεθέασης μέχρι τότε η Δημόσια Τηλεόραση.

Από τότε που η ΕΡΤ επέστρεψε στις τηλεοπτικές οθόνες το 2015, επί κυβέρνησης Τσίπρα, παλεύει σκληρά για να ανέβει ξανά στο βάθρο της. Ένας αγώνας για την επιστροφή στην τηλεθέαση και στις «καρδιές» των τηλεθεατών, τον όποιο βιώνει κάθε κανάλι που έκλεισε και ξανάνοιξε.

Τα ρεκόρ

«Είναι εντυπωσιακό, αλλά σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Nielsen για το 2020, όλα ανεξαιρέτως τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1, τη χρονιά που πέρασε, σημείωσαν ρεκόρ τηλεθέασης, είτε σε απόλυτους αριθμούς, είτε και σε μερίδια τηλεθέασης, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο δελτίο της ημέρας, στις 12:00 το μεσημέρι, έκανε μέση τηλεθέαση 8,9% γεγονός που δεν είχε προηγούμενο την τελευταία 5ετία, ενώ ακόμη πιο δημοφιλές αποδεικνύεται το ωριαίο δελτίο ειδήσεων στις 15:00 το μεσημέρι, που έκανε το 2020 μέση τηλεθέαση 9,9%, γεγονός που αναλογεί ημερησίως σε 267.921 τηλεθεατές, αριθμός που, επίσης, αποτελεί ρεκόρ από το 2016 έως σήμερα.

«Ανάλογη ικανοποίηση, όμως, υπάρχει στο ενημερωτικό τμήμα της ΕΡΤ και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το οποίο, αν και διαχρονικά μεταδίδεται στις 21:00 -δηλαδή μετά από όλα τα κεντρικά ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών- το 2020 κατέγραψε μέση τηλεθέαση 6,1%. Ποσοστό που μεταφράζεται ημερησίως σε 239.758 τηλεθεατές -αριθμός επίσης ρεκόρ- και για πρώτη φορά κατατάσσει τη δημόσια τηλεόραση στην 5η θέση τηλεθέασης ανάμεσα στα 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας» συμπληρώνει η ΕΡΤ.

Έτσι, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ πλέον φιγουράρουν στην πέμπτη θέση της τηλεθέασης για το έτος 2020, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα.

Η τηλεθέαση την Κυριακή: Στη δεύτερη θέση ο Alpha

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, πρώτος στον πίνακα της τηλεθέασης ήταν ο ΣΚΑΪ με 18,3%, δεύτερος ήταν ο Alpha με 11,8%, τρίτος ο ΑΝΤ1 με 9,6% και τέταρτο το Star με 9,4%.

Με χαμηλότερα νούμερα ακολουθούν το Open TV με 7,6%, η ΕΡΤ-1 με 5,2%, το Mega με 5,1%, η ΕΡΤ-2 με 2,9%, η ΕΡΤ-3 με 2,6% και το Μακεδονία TV με 2,3%.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53