search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Συναγερμός στο FBI: Φόβοι για ένοπλες κινητοποιήσεις ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν – «Φρούριο» η Ουάσινγκτον

11.01.2021 18:12
Συναγερμός στο FBI: Φόβοι για ένοπλες κινητοποιήσεις ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν - «Φρούριο» η Ουάσινγκτον - Media

 

Eνοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, σχεδιάζονται ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας FBI.

Τα μέλη μιας μη κατονομαζόμενης ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον στις 16 Ιανουαρίου. Απειλούν με εξέγερση αν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του ABC, ο οποίος επικαλείται ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Πάντως, η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

Εντωμεταξύ, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν σήμερα στην ολομέλεια του σώματος άρθρο για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της «υποκίνησης ανταρσίας» για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως ο Τραμπ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33