search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Αναβάθμισε τον εαυτό του και υποβάθμισε την αδελφή του

11.01.2021 19:27
Κάτι τρέχει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Αναβάθμισε τον εαυτό του και υποβάθμισε την αδελφή του - Media

 

Μυστήριο καλύπτει τα τεκταινόμενα στην Πιονγκγιάνγκ, όπου την Κυριακή το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της χώρας πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη του νέου του politbureau και από τη νέα σύνθεση έλειπε το όνομα της αδελφής του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, μετά την εκλογική διαδικασία, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος, που θέτει τους στόχους της πολιτικής του έθνους για τα επόμενα πέντε χρόνια, παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η αδερφή του Κιμ επιλέχθηκε για το πολιτικό γραφείο για πρώτη φορά το 2017 και ήταν η δεύτερη γυναίκα, μετά τη θεία της, που κατέλαβε τη θέση αυτή. Ο πολιτικός της ρόλος έχει ενδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς ο αδερφός της της εμπιστεύτηκε όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, ειδικά πέρσι όταν πληροφορίες ανέφεραν ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί και ήταν απών από δημόσιες εμφανίσεις.

Από την δημοφιλία στην αφάνεια

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αρχικά βοηθούσε τον αδερφό της και γρήγορα έγινε μια από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του. Είχε κερδίσει διεθνή αναγνώριση το 2018, όταν έγινε το πρώτο μέλος της δυναστείας των Κιμ που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα, ενώ ήταν μέλος της αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η Βόρεια και η Νότια Κορέα αγωνίστηκαν μαζί.

Για την ιστορία, ο ίδιος ο Κιμ… προήχθει από πρόεδρος σε γενικός γραμματέας του κυρίαρχου κόμματος της Βόρειας Κορέας, όπως πριν από αυτόν ο παππούς και ο πατέρας του, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτός ήταν και παραμένει το κέντρο της εξουσίας στην χώρα, παρά τα όσα λέγονταν για την αδελφή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:13