search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:38
MENU CLOSE

Η Τουρκία ψάχνεται: Δεν θέλει τα Su-35 ως αντικαταστάτη των F-35 (Video)

12.01.2021 16:38
Η Τουρκία ψάχνεται: Δεν θέλει τα Su-35 ως αντικαταστάτη των F-35 (Video) - Media
 
Ο επικεφαλής των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να αγοράσει τα ρωσικά μαχητικά Su-35 στη θέση του αμερικανικού F-35, του οποίου η Ουάσιγκτον σταμάτησε την παράδοση λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πει επανειλημμένα ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης ανάλογου εξοπλισμού σε άλλες χώρες, εάν η Ουάσινγκτον αρνηθεί να πουλήσει στην Τουρκία της μαχητικά 5ης γενιάς F-35.
«Η απόκτηση μαχητικών Sukhoi 35 από τη Ρωσία είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν έχουμε σχέδιο να αντικαταστήσουμε ένα αεροπλάνο με άλλο. Κύριος στόχος μας είναι το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό, τι είναι απόλυτα συμφέρον για τη χώρα μας», δήλωσε ο Ντεμίρ.
 

Η αποβολή της Τουρκίας

Τον Ιούλιο του 2019, οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Άγκυρα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής του πολλαπλών ρόλων μαχητικού F-35 λόγω της παραλαβής από την Τουρκία της πρώτης παρτίδας συστοιχιών S-400.
Τον Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον τουρκικό Αμυντικό και Εξοπλιστικό τομέα για την υπόθεση των S-400, στο πλαίσιο σχετικού νόμου που έχει περάσει από το Κογκρέσο. Παρ ‘όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να κατασκευάζει κάποια εξαρτήματα του μαχητικού F-35.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:38