search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46
MENU CLOSE

«Πυρά» ΕΙΝΑΠ κατά Κοντοζαμάνη: Απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να μεταβιβάσει ευθύνες

12.01.2021 19:21
«Πυρά» ΕΙΝΑΠ κατά Κοντοζαμάνη: Απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να μεταβιβάσει ευθύνες - Media
 
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τη θνητότητα ασθενών covid εκτός ΜΕΘ και την ρίψη ευθυνών που θεωρούν ότι κάνει στους νοσοκομειακούς γιατρούς σχετικά με την εισαγωγή ή όχι των ασθενών σε ΜΕΘ.
 
«Οι γιατροί όταν χρειάζεται, διασωληνώνουν τους ασθενείς οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, ασχέτως αν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ ή αν ο ασθενής πάσχει από Covid ή οποιοδήποτε άλλο νόσημα, βασιζόμενοι σε επιστημονικά κριτήρια. Στη συνέχεια σύμφωνα με τις οδηγίες των ίδιων των κρατικών αρμοδίων ζητούν διακίνηση του ασθενούς προς ΜΕΘ, η οποία διακίνηση, είναι καθαρά ευθύνη των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.
 
Και τονίζει πως «οι συνάδελφοί μας δεν θα πρέπει να απολογούνται για την περάτωση ιατρικών πράξεων. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να μεταβιβάσει στους νοσοκομειακούς γιατρούς ευθύνες που είναι καθαρά δικές της και αφορούν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές για τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν ήδη από το Φεβρουάριο του 2020 κιόλας, οι οποίες συνέβαλαν στην πολύ άσχημη κατάσταση που βιώσαμε, ιδιαίτερα το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος του 2020 και ιδιαίτερα στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46