20/01/2021 18:06:24

Επίσκεψη Δένδια σε Ιταλία και Πορτογαλία

Επίσκεψη Δένδια σε Ιταλία και Πορτογαλία - Media

 

Την Ιταλία και την Πορτογαλία θα επισκεφθεί σήμερα, Τετάρτη, διαδοχικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στη Ρώμη ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάγιο, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το α΄εξάμηνο του 2021.

Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.